18 decembra, 2014

Tipy na Vianočné filmy....

Ahojte...
A máme tu ďalší Vianočný článok a tentoraz tipy na filmy, na ktoré sa môžete pozrieť nie len počas Vianoc ale môžete zapnúť PC a vyhľadať si filmy, ktoré vám tu predstavím. Keďže som moc lenivá, len skopírujem text o čom tie filmy sú, ale ku niektorým napíšem svoj popis. Ale naozaj len k niektorým.
Nie je sneh tak si ani poriadne neuvedomujem ( konečne som sa to slovo naučila) že za chvíľu sú Vianoce. Ale darčeky už mám zabalené a ešte musím kúpiť rodičom :D och joj tak teda moc toho nemám...
Robím Vianočnú edíciu článkov a do 24.12 chcem napísať aspoň 3 články, ktoré sa týkajú Vianociach.

1. Sám Doma

Malého Kevina v mnoho početnej rodine nemajú radi. Každý zo súrodencov mu robí zle a rodičia ho nepočúvajú. Sú Vianoce a oni sa chystajú na dovolenku do Paríža. Všetci sú už na ceste na Vianočnú dovolenku a zrazu zistia že nechali doma najmladšieho člena rodiny Kevina. Kevin to zistí a nesmierne si užíva, že si v dome môže robiť čo chce. Užíva si až do kým nezistí, že sa chystajú ich dom vykradnúť.
Kevin však nezalezie pod posteľ, ale dobre sa pri pravý na zlodejíčkov. Tí dostanú poriadnu príručku a idú do väzenia.
Keby tento film nedávali na Vianoce, tak by to Vianoce ani neboli. Kto ho ešte nevidel tak nech si ho okamžite pozrie.







2. Pelíšky
Príbehy jednej historickej generácie - starnúcich rodičov, dospievajúcej mládeže a malých detí.
Dej je zasadený do konca šesťdesiatych rokov - jeseň 67 až leto 68 s krátkym epilóg presahujúcim do rokov sedemdesiatych. Pražská vilová štvrť Hanspaulka, jemná poetika a humorná nadsázka sú charakteristické pre mozaikové rozprávanie paralelných životných osudov troch generácií mužov a žien vo zvláštnom období našich dejín v roku 1968. Text-Pelíšky-ČSFD.cz










Prázdniny ( The Holiday)

Čo by mala robiť čerstvo opustená baba v depresiách krátko pred Vianocami? Zmeniť prostredie. Proste vypadnúť niekam, kde jej všetko nebude pripomínať, že sa jej život nápadne podobá zápiskom z Denníka Bridget Jonesovej. Úplne ideálne by bolo, keby našla iné opustené dievča v depresiách (najlepšie na druhom konci zemegule) a vymenila si s ňou aspoň na vianočné prázdniny bývanie. Taká je východisková situácia príbehu úspešnej komediálnej autorky Nancy Meyers, ktorý je rovnako roztopašného ako jej hit Po čom ženy túžia a takisto citlivého ako jej predchádzajúci režijný počin Lepšie neskoro ako neskôr. Amanda (Cameron Diaz) je rozkošná a jemne snobská obyvateľka luxusnej rezidencie v Los Angeles. Ani to však nezabránilo jej dnes už bývalému priateľovi, aby sa vyspal s inou. Iris (Kate Winslet) je rovnako príťažlivá, no trochu uzavretá obyvateľka "najmenšieho domčeka na svete", stojaceho na samote neďaleko Londýna, ktorá sa zahľadela do šéfa, bohužiaľ čerstvo zasnúbeného. Dve ženy s rovnakým problémom, ktoré od seba delí deväť tisíc kilometrov, sa rozhodnú pre razantné riešenie. Po vzájomnom uistenie, že v okolí ani jednej z nich nie je žiadny chlap, ktorý by ich depresie ešte prehĺbil, mieri Amanda do sychravého Anglicka a Iris do slnkom zaliatej Kalifornie, aby si bez mužov v pokoji užili sviatky. Lenže Amande nadelí Ježiško Grahama (Jude Law), Irisinho romanticky založeného brata, a aby sa to neplietlo, okolo Iris sa začne motať Amandin priateľ Miles (Jack Black), svojrázny hudobný skladateľ. Hoci sa obidve snažili pred mužmi utiecť, zdá sa, že z kaluže prešli rovno pod odkvap ...



Mrázik

Bolo nebolo, žil kedysi starček, ktorý mal hodnú a pracovitú dcéru Nastenku, lenže si vzal za ženu zlú, ktorá ich oboch týrala rovnako ako jej rozmaznaná dcéra Marfuša. A pretože Marfuša príliš krásy nepobrala, o to viac macocha nenávidela pôvabnú Nastenku, a premýšľala ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy do lesa vyhnala a dúfala, že tam zamrzne alebo ju vlci zožerú. V lese našťastie staral o zasnežené stromy kúzelný Mrázik, strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A ten, pretože bol spravodlivý, pomohol Nastenke a postaral sa oni. A v rovnaký čas, avšak na inom mieste zas, vydal sa do sveta pohľadný silák Ivan. Lúpežníkov premohol, s ježibabu si poradil, ale dedka hríbiky urazil, takže sa stal medveďom a musel konať dobré skutky, aby znovu získal späť svoje ľudskú tvár. Však to všetko dobre poznáte, veď s touto rozprávkou sa na televíznych obrazovkách stretávate rok čo rok už viac ako tridsať rokov.








Tri oriešky pre popolušku 

Popoluška je milé hodné dievča bez matky a neskôr aj bez otca, ktorý ju nechá napospas svojej druhej žene a jej dcére. Obe nemajú Popolušku radi a okrem iného sa jej snaží všemožne zabrániť v tom, aby sa zúčastnila plesu, na ktorom si má tamojší princ konečne nájsť nevestu. Osud však Popoluške praje viac, než-li obe zlé ženy ...



Polárny expres (The Polar express)

Vždy veril v Dedo Mráza, i keď sa mu za to cynickí kamaráti posmievali. Jedného večera cez Vianoce mu pred domom zastaví vlak a rušňovodič ho pozve na jazdu na Severný pól. Chlapec so sebou berie prekvapených kamarátov a vydáva sa s nimi na výlet splnených detských snov. Tom Hanks miluje námet známej rovnomennej knížky a týmto filmom si spĺňa i svoj dávny detský sen. Technicky náročný film s monštróznym 150 miliónovým rozpočtom, vytvorený kompletne digitálnymi technológiami, bude viesť on sám - svojim hlasom a vizuálnou digitálnou verziou. Zahrá si totiž spomínaného rušňovodiča.








Jack Frost


Jack Frost (Michael Keaton) dostal druhú šancu byť otcom. Možno tým najstudenším, akého si viete predstaviť. Jack Frost sa živí ako spevák, ktorý je väčšinou kdesi na cestách a tak môže iba ťažko trábiť veľa času so synom Charliem, ktorého má veľmi rád. Byť stále v aute, to nie je veľmi príjemné a naviac ani bezpečné. Charlie to bude mať veľmi ťažké. Ešte o tom nevie, ale jeho otec má práve nehodu, po ktorej sa jeho život končí. Aby to však nebolo také smutné, Jack sa vracia na tento svet v novom prevleku. Z Charlieho sa stal veľmi smutný chlapec až do momentu, kedy sa jeho otec opäť neobjavil v jeho živote. Jack sa však vrátil ako snehuliak. Konečne si môžu užiť spoločný čas. Ale čo povedia ostatní na to, že sa Charlie rozpráva so snehuliakom? A čo sa vlastne stane, keď sa oteplí?








Pyšná princezná

Krásná, ale velmi pyšná princezna Krasomila, dcera vladaře Půlnočního království, se odmítne provdat za šlechetného krále Miroslava, který se uchází o její ruku. Ten se však vydá do jejího rodného království a v přestrojení působí na zámku coby zahradník. Princezna se do něj zamiluje a pod jeho vlivem se postupně zbavuje všech rozmarů. Oba milenci společně uprchnou, ale královští poslové je zakrátko dostihnou. Napravená Krasomila tak zároveň odhalí i zahradníkovu pravou totožnost a nakonec přijímá nabídku k sňatku. První československá filmová pohádka pro děti byla natočena podle jedné z nejkrásnějších pohádek Boženy Němcové Potrestaná pýcha.


Začarovaná Ella

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku.




Santa má Bráchu

Tuhle pohádku ještě neznáte. Fred Claus vyrostl ve stínu svého obdivovaného mladšího bratra Santy a stal se z něho zachmuřený bručoun, který už nevěří na Vánoce. Jednoho kouzelného prosince však Fred přesto vyrazí první sobí třídou na sever, protože zjistil, že Santa je v maléru: objevil se totiž záludný expert v oboru výkonnosti, který chce Vánoce úplně zrušit. Fred bratrovi pomůže a přitom si znovu uvědomí, co pro oba znamená rodina. Na saních plných legrace přijíždí Vince Vaughn, Paul Giamatti, Miranda Richardsonová, Rachel Weiszová, Kathy Batesová, Kevin Spacey a spousta dárečků.




Vianočná koleda


Cynický lakomec Ebenezer Scrooge pohŕda ľuďmi, neznáša Vianoce a jeho jedinou prioritou sú peniaze. Priamo na Štedrý deň odoženie koledníkov so zbierkou pre chudobných, vrátane synovca Freda, ktorý mu prišiel popriať pekné sviatky. Scroogea však čoskoro navštívi duch Vianoc minulých, duch Vianoc súčasných a duch Vianoc budúcich. Vďaka nim má možnosť pripomenúť si svoje šťastné detstvo, nazrieť do prázdnoty súčasného života, ako aj okúsiť svoj osamelý koniec. Dostane tiež možnosť nahliadnuť do života Fredovej rodiny i chudobnej rodiny verného zamestnanca Boba. Zatrpknutý starec veľa pochopí a dostane šancu k náprave. Jedna z najlepších filmových verzií nádhernej knižnej klasiky od Charlesa Dickensa.  



Láska nebeská

K filmovým Vianociam už neodmysliteľne patrí aj táto moderná britská romantická komédia. Na pozadí (pred)vianočného Londýna sledujeme milostno-vzťahovú mozaiku 8 rôznych párov: od novovymenovaného premiéra, ktorý sa zamiloval iba pár sekúnd po tom, čo nastúpil na Downing Street, až po smoliarskeho predavača sendvičov, ktorý nemá šťastie na britské dievčatá; od spisovateľa, ktorý dostal košom a vyparil sa do južného Francúzska, aby sa tu utešil, až po starnúcu rockovú hviezdu snažiacu sa o comeback; od nevesty, ktorej robí starosti najlepší priateľ jej novopečeného muža, až po ženu, ktorej robí starosti jej žiadaný manžel; od chlapca, ktorý sa zapozeral do najkrajšieho dievčaťa v škole, až po jeho nevlastného otca, ktorý sa naopak zapozeral do Claudie Schiffer... 


Perinbaba

Na začátku zachrání Paní Zima malého Jakubka ze spárů smrti, protože se jí líbí, že se nebál ani samotné zubaté. Vezme jej k sobě, aby jí pomáhal natřásat velkou peřinu, kterou dělá na zemi sníh. Přes neplechy, které rozpustilý chlapec působí (například chumelenici na poušti), má kouzelná Perinbaba Jakuba ráda a pomáhá mu i poté, co opustí její sídlo a vydá se mezi lidi, kam jej přitahuje láska ke krásné Alžbětce. Než však budou moci vystrojit svatbu, čeká Jakuba i Alžbětku ještě nejedno trápení se zlou macechou a její dcerou Dorou, a také se smrtí, která po Jakubovi stále pase.

Zdroj textu: http://www.csfd.cz

2 komentáre:

  1. Líbí se mi, že v seznamu máš i české filmy :3 Tyhle jsou opravdu skvělé a o Vánocích nesmí chybět.. Já se přiznám, že slovenské filmy nijak moc neznám :/ Jinak Sám doma - ten film opravdu nemůžu vystát, ale ostatní filmy se mi líbí :) Prázdniny je opravdu skvělý film a Mrazík, to je prostě klasika.. Jinak já naprosto miluju Lásku nebeskou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetky tieto rozprávky sú super ale najlepšie sú aj tak Pelíšky a Sám doma! :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť