13 marca, 2015

Tam, kde sa oplatí ísť...

Každý má svoj cestovateľský sen. Niekto chce ísť do Paríža, New Yorku alebo Austrálie. A ja vám prinášam miesta kde by som sa chcela pozrieť zas ja. 
Sú to miesta naozaj pekné a zvláštne. 

1. Hojdačka na konci sveta...
Zaujímavú atrakciu vymysleli v Ekvádore. V tejto malebnej krajine ležiacej v Južnej Amerike sa odhodlali k naozaj dobrému taktickému manévru. Rozhodli sa, že na brehu jedného z kopcov, pod ktorým je celkom slušná priepasť, zostroja drevený domček a na strom, ktorý je jeho stračou nôžkou, zavesia strašidelne vyzerajúcu hojdačku.

Bez nejakého špeciálneho istenia si tak odvážlivci môžu vychutnať parádnu panorámu a k tomu zažiť aj poriadnu dávku adrenalínu.
Ak si naozaj chcete užiť toto je pre vás ( a hlavne pre mňa) ... Proste sa budete len hojdať a pod nohami budete mať zem naozaj vzdialenú. 



2. More hviezd na ostrove Vaadhoo, Mledivy...

To, čo sa na prvý pohľad môže javiť ako odraz hviezd na zemskom povrchu, v skutočnosti spôsobujú morské mikróby nazývané fytoplanktón. Efekt týchto malinkých hračiek "matky prírody" je naozaj dychvyrážajúci. 
Toto je môj sen. Ísť na tento ostrov Vaadhoo a hlavne k tomuto moru. V noci sa tam prechádzať a pozerať sa na čarovné svietiace more. Na more hviezd. Ako keby pár hviezd sfarbených do modra padlo do tohto mora. 
Prvý krát som jeden obrázok uvidela na facebooku. Každý písal že je to fake a tak som to nechala na pokoj. Potom som si pozerala najkrajšie miesta na zemi a uvidela som presne také more a odvtedy tam chcem hrozne ísť. 


3. Soľné polia v regiónoch Potosí a Oruro, Bolívia...

Na tomto mieste sa nachádzajú najväčšie svetové zásoby soli. Taktiež sa počas obdobia dažďov mení na obrovské zrkadlo, ktoré odráža slnečné lúče. Práve vďaka tejto vlastnosti získalo svoj názov.


4. ARIZONA Antelope

Nachádza sa blízko mesta Page a tento úžasný skalný útvar je rozdelený do dvoch prepojených častí, označovaných aj ako “The Crack” a “The Corkscrew".
Toto miesto je moc zaujímavé a určite by som tam chcela ísť. 


5. Rio de janeiro...

Rio de Janeiro, hovorovo aj Rio, je mesto v brazílskom štáte Rio de Janeiro v juhovýchodnej Brazílii. V rokoch 1763 až 1960 bolo hlavným mestom Brazílie.
Mesto je známe karnevalmisambou, nádhernými plážami s bielym pieskom (najznámejšie sú Copacabana a Ipanema). Ďalej je známe gigantickou sochou Ježiša Krista Vykupiteľa (Cristo Redentor), ktorá je umiestená na vrchu Corcovado a pozerá sa na celé Rio de Janeiro. Ďalšou známou dominantou mesta je Pao de Acúcar (Cukrová homoľa), ktorá ponúka dych berúce výhľady na mesto.


Pokračovanie na budúce. Ešte ani zďaleka som neskončila a na budúci článok budú ešte lepšie pamiatky a mestá. Idem kukať na American Horror story už som na  štvrtej časti.... 

6 komentárov:

  1. Všetky vyzerajú tak úžasne... Najmä More hviezd. Hneď by som šla :)) Najmä More hviezd.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Váu, úplne top to je! Musím si spraviť nejaký zápisník, kam chcem v budúcnosti ísť. Veľmi pekný článok :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělý a zajímavý článek!
    Na Maledivy nebo houpačku bych šla hned! :D :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To moře hvězd a ta houpačka... :3

    OdpovedaťOdstrániť