21 januára, 2017

FILMS

Schindlerov zoznam
Ďalší z rady filmov z druhej svetovej vojny. Opis koncentračných táborov, príbeh Schindlera a všetko čo robil pre záchranu židov. Tento človek bol neskutočne dobrý tým čo vykonával, koľko riskoval. Veľa v tom hrali aj peniaze podplácal, kupoval, predával... Vytvoril továreň niečo ako tábor len s menším rozdielom, že u neho sa nezabíjalo.
Tento film je veľmi pozitívne hodnotený a ako každý z vojny dosť smutný. Ak ste nepočuli o dočasných barakoch pre židov kým ich nepremiestnili do táborov tam je to všetko natočené. Schindler preto dal spísať zoznam všetkých svojich pracovníkov aby aspoň niekoho zachránil.

-Ten zoznam je dobro samo, Ten zoznam je život, ostrov v mori smrti.

-Oscar Schindler: My ich môžeme zabiť, preto sa nás boja... Boja sa nás pretože, keď niekto spácha zločin, necháme ho zabiť pre dobrý pocit, alebo ho zabijeme sami, to je ešte lepší pocit, to však nie je moc, to je niečo iné. 
Moc je to vtedy keď máme plné právo zabiť a nezabijeme.




The great Gilly Hopkins
Obyčajný príbeh o dievčati menom Gilly (mimochodom hrá ju herečka čo hrala aj v zlodejke kníh). Chodí po rodinách, detských domovoch a konečne sa jej ujme staršia pani  M. Trotterová, ktorá sa už stará o jedného neobyčajného chlapca. Na večeru k nim chodí slepý černoch a Trotterová je až moc milá. Gilly všetko hnevá a chce sa zbaviť aj tejto rodiny. Neviem prečo ale až mi slza vyšla na konci tohto filmu aj keď to vôbec neskončilo zle. Vo filme je hlavnou myšlienkou deja rodina. Nie je to len tá pokrvná ale nikdy nikto nevie kde si svoju skutočnú rodinu nájde.

“If life is so bad, how come you’re so happy?” “Did I say bad? I said it was tough. Nothing to make you happy like doing good on a tough job, now is there?” 


Project X
Film bol natočený v roku 2012. Kto by nechcel mať takú tú americkú párty?  Thomas nie moc viditeľný na škole tak práve u neho mala byť malá narodeninová oslava. Rodičia odišli na víkend a Thomas, ktorý mal sotva  troch kamarátov usporiadal malú oslavu svojich 17 narodenín.   Tak sa akcia môže začať. Jeden s jeho kamarátov oznámi informáciu o akcii na internete, čo ma za následok účasť 1500 mladých študentov. Akcia, drogy, alkohol, hudba. Správa sa rozšírila veľmi rýchlo a táto párty sa naozaj stane nezabudnuteľnou. 

Clouds Atlas
Tento film je neskutočne zložitý ale zato zaujímavý. Skladá sa z mnohých častí a príbehov. Každý jeden príbeh je iného žánru ako dráma, detektívka, komédia je tam sila priateľstva proste zo všetkého niečo. Momentálne vyhľadávam filmy a pozerám len také ktoré majú niečo do seba. Niektoré sú jednoduché, iné ma dokážu rozplakať aj pri scéne, ktorá vôbec nie je smutná a pri niektorých po skončení filmu porerám do prázna s otorenými ústami. A toto... toto je jednoducho zaujímavé svojou neobýčajnosťou. Atlas mrakov tvorí šesť príbehov. Každá je z iného obdobia.  Právnik Adam sa spriatelí s otrokom počas obchodnej plavby. 
V Anglicku mladý skladateľ Frobisher vytvára svoje veľdielo a túži po návrate k svojmu milencovi. Novinárka Louise nájde mŕtve telo pracovníka nukleárnej továrne a odhaľuje rozsiahle sprisahanie. Vydavateľ Cavendish uniká hrozbe gangstra, dostáva sa však do starobinca. 
Sonmi-451 je jednou z  pracujúcich v reťazci reštaurácií. Zachry žije v primitívnej spoločnosti niekoľko desaťročí po apokalypse.

Skautov sprievodca zombie apokalypsou
Zavolajte kamarátov a rozhodne si pustite toto. Je to Hororo-komédia ale zaručene sa na tom riadne zasmejete.  Nie je to moc prepracovaný film ale za to,  čo tam všetko vymysleli mi to ani neprekáža. Utekanie pred zombie aby vás nepohrýzli alebo nezačali jesť vaše vnútornosti je dosť zaujímavé ak ste skautom, ktorý nevie ani rozkrojiť chleba a chce zapadnúť do spoločnosti.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára