12 februára, 2015

Movies...

Ahojte...
Mám tu pre vás ďalší článok. Bude o filmoch, ktoré si treba pozrieť. Sú tam hlavne romantické alebo komédie. Dnes a zajtra máme v škole riaditeľské voľno tak teda máme predĺžené prázdniny. Prerába sa tam chodba a tým pádom nemôžeme cvičiť a ni chodiť cez tú chodbu. A tým pádom nie je bežecký. A tým pádom som ešte viac lenivá ako pred tým.
Už sa neviem dočkať jari a leta. Budem sa konečne hýbať a nemusieť sa klepať zimou, ale ohrievať na slniečku.
Tak ideme na tie filmy...

1. S láskou, Rosie

Hl.postavy- Lily Kollins, Sam Clafin
Komédia, Romantický


Rosie a Alex sa od škôlky poznajú a sú najlepší kamaráti. Ako dospelí sa trošku rozdelia a Alex chodí za inými dievčatami zatiaľ čo Rosie sa len prizerá. 
Na jednej party Rosie skončí s jedným chlapcom v posteli s menšími problémami. Onedlho zistí že je tehotná a je len na jej či si dieťa nechá alebo nie. A má ešte jeden problém nájsť si pravú lásku.




2. Zlodejka kníh

Sila slov a fantázia je ukrytá v knihách. Ale len pre toho, kto ich vie a chce prečítať. Film Zlodejka kníh rozpráva príbeh Liesel (Sophie Nélisse), ktorá sa počas druhej svetovej vojny dostane do pestúnskej rodiny Hansa Hubermanna (Geoffrey Rush) a jeho ženy Rosy (Emily Watsonová), aby tu začala nový život. Liesel sa snaží zapadnúť - doma aj v škole, kde si z nej spolužiaci uťahujú, pretože nevie poriadne čítať. Liesel je odhodlaná situáciu zmeniť s jednostrannou posadnutosťou rodiaceho sa učenca. A získa k tomu pomoc svojho dobrosrdečného nového otecka. Hans sa s Liesel učia dni i noci, počas ktorých sa Liesel snaží podrobne preštudovať svoju prvú knihu, Hrobníkovu príručku, ktorú si tajne "odniesla" z pohrebu svojho brata.
Liesel sa tiež spriatelí s ich novým hosťom, židovským utečencom Maxom (Ben Schnetzer), ktorého pred nacistami skrývajú v pivnici. A práve Max je ďalším, kto ju povzbudzuje v čítaní a v túžbe po vzdelaní. Postupne sa mení aj jej priateľstvo s mladým susedom rudy (Nico Liersch), ktorý Liesel síce podpichuje, ale pritom sa do nej zamiluje. Dobu plnú utrpenia a strádania potom všetci spoločne prekonávajú pomocou kníh, ktoré nielen pre seba Liesel kradne v knižnici miestneho starostu. A postupne sa naučí vážiť si nielen sily slov, ale aj moci nad nimi.

Na tomto filme ma najviac dostalo že ten príbeh rozpráva smrť. 




3. Millerovi na tripu

Komédia

David Burke (Sudeikis) je bezvýznamný dealer marihuany, ktorého klientelu tvoria šéfkuchári a matky v domácnosti, o ktorých si myslí, že sa venujú ledasčemu inému. Takže čo by sa tak asi mohlo zvrtnúť? Všetko. Hoci sa snažia z pochopiteľných dôvodov byť skôr nenápadný, dostane sa mu tvrdého ponaučenie, že každý dobrý skutok musí byť po zásluhe potrestaný: pokúsi sa totiž pomoci niekoľkých miestnym puberťákom, ale jeho samotného nakoniec prepadne trojica pouličných grázlov. Okradnú ho o všetky peniaze vrátane ulitých rezerv a on zrazu dlhuje veľa peňazí svojmu dodávateľovi Bradovi (Ed Helms). Aby si napravil reputáciu - a udržal svoju dôveryhodnosť - musí sa David stať pašerákom drog a priviezť z Mexika Bradovu poslednej zásielku. Vymyslí jednoduchý plán a na jeho uskutočnenie prehovoria svojich susedov - cynickú striptérku Rose (Jennifer Aniston), rádoby zákazníka Kennyho (Will Poulter) a skúsenou potetovanú puberťáčku s piercingom Casey (Emma Robertsová). A tak sa "Millerovi" - falošná manželka a dve falošné deti - vydávajú v obrovskom nablýskanom karavane na víkend za južnú hranicu, aby tam oslávili Deň nezávislosti. A môžeme si byť istí, že malér je neodvratný.


4. Blended

Film Blended je v poradí už treťou komédiou, v ktorej si spoločne zahrali Adam Sandler a Drew Barrymore. Diváci už ich mohli vidieť vo filmoch 50x a stále po prvý raz a Pieseň pre nevestu
Po katastrofálnom rande naslepo sa single rodičia Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) zhodnú iba na jedinej veci: že už nikdy nechcú jeden druhého vidieť.
Každý z nich sa však spolu s deťmi rozhodne pre dokonalú rodinnú dovolenku.
Ich nadšenie opadne vo chvíli, keď zistia, že apartmán v luxusom africkom safari rezorte budú po celý týždeň obývať spoločne. 

Vo filme Blended si zahrali aj Joel McHale, ako Laurenin exmanžel, Mark a Wendi McLendon-Covey (Bridesmaids) ako jej najlepšia priateľka, Jen. Kevin Nealon a Jessica Lowe hrajú nadmieru romantický pár, tiež prázdninujúci v rezorte, a Terry Crews (The Expendables 2) bude na plátne rezortný spievajúci hostiteľ.


5. Raňajky u tiffanyho

Tak milo bláznivú mladú dievčinu len tak nenájdeš. Audrey Hepburnová v hlavnej úlohe americkej komédie ocenenej dvoma Oscarmi. Medzi nestarnúce filmy určite patrí romantická komédia, ktorá vznikla podľa rovnomennej úspešnej knihy Trumana Capoteho.
Rozpráva o mladej, pôvabnej a emancipované dievčaťu Holly Golightlyové, ktorá v New Yorku trochu ľahkomyseľné sníva svoj sen o skvelej budúcnosti. Zatiaľ však musí žiť len z "príspevkov na taxík a oblečenie" od svojich stálych pánskych obdivovateľov. 
Jej plány naruší zoznámenie sa začínajúcim spisovateľom Paulom, ktorý sa prisťahuje do domu, kde býva ...

Film nakrútil známy hollywoodsky tvorca Blake Edwards, ten všetko stavil na skvele napísaný a vystavaný scenár, talentované herectvo a neodolateľne krehký zjav Audrey Hepburnovej (Prázdniny v Ríme, My Fair Lady). Snímka získala v roku 1961 dva Oscary, za pieseň Moon River (hudba Henry Mancini, text Johnny Mercer) a hudbu (Henry Mancini).




Videli ste už nejaký s týchto filmov? 

6 komentárov:

  1. Ani jeden som zatiaľ nevidela, ale poznačím si ich a určite v blízkej dobe pozriem :) Ja odporúčam napríklad Divergent, je to podľa mňa naj film roku 2014 :)

    http://life-by-romi.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. DIvergent je úplne úžasný film... a určite si ich pozri sú skvelé :)

      Odstrániť
  2. Videla som len zlodejku kníh , je to veľmi pekný film :)

    http://worldbyvikk.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Súhlasím zo všetkými filmami :) S láskou Rosie som náhodou včera pozerala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Videla som Love, Rosie a bolo to úplne... Skvelý? x3 Musím povedať, že Lily Collins a Sam Clafflin perfektne sedeli na svoje role a aj ten štýl 80. rokov bol super :)

    http://zoniaworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. zlodejka kníh a millerovi na tripu som videla :) pri prvom filne som plakala dostal ma nemám rada takéto smutné filmy :/ , ale ten druhý som sa riadne pri ňom zasmiala! :D .
    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť