25 apríla, 2015

»Healthy lifestyle«

Zdravím vás pri novom článku... Celé dni som rozmýšľala, čo pre vás napíšem. Do hlavy sa mi nedostali žiadne nápady na nové články.
A potom mi konečne po pár hodinách napadlo, že napíšem niečo ako "zdravý životný štýl". Dám vám tu nápady na zdravé raňajky, pohyb, správne oblečenie do počasia.
Ak sa športu aspoň trochu venujete alebo aspoň trochu sa oň zaujímate budete mať nielen dobrý pocit, že športujete ale aj neskutočne pekné zážitky. Ja sa zúčastňujem na rôznych športových akciách, túrach a súťaží.
Síce na príklad včera som bola na bežeckej súťaži a išla som si tam len zabehať, pretože tréner ma tam zapísal a povedal, že to nebude ťažké len trochu "do kopca". A ja som si povedala, že to nič nebude a išla som tam. To trochu do kopca bolo dosť do kopca. Bolo to také kopčisko, že po 200 metroch som dychčala a sčervenela ako moriak.
Vedela som, že nevyhrám a išla som tam len pre zábavu, ale mala som aspoň nový zážitok, zabitý deň, pominutý stres, že nedôjdem do cieľa a malý diplom a pero s potlačou menovaného behu.

                           ❋FOOD
Jedlo. Je dôležité pre náš život. Ale dňom čo dňom sa vyrábajú horšie a horšie jedlá. Dajme tomu, že idem do stánku. Sú tam rôzne sladkosti ako: žuvačky, nejaké kyslé cukríky a samé naozaj nekvalitné sladkosti. Stojí to 3 centy, chuť je tiež na nič a ešte nám to ničí zdravie.
Preto treba vyberať jedlá, ktoré nám prospievajú. 
Kontrolujte si, či v strave denne prijímate priemerné množstvo bielkovín, sacharidov a tukov. Všetko je to nutné.







✖ Brokolica Červená paprika čučoriedky Extra panenský olivový olej Fazuľa Grécky 
jogurt Hydina jablko Klíčkový chlieb Krevety Losos ovsené vločkyšpenát Srvátková bielkovina Tmavá čokoláda tvaroh vajcia Vlašské orechy zemiaky✖ voda✖zelenina




                              ❋SPORT
Ja na príklad behám a začínala som od úplne malých dĺžkových tratiach a pomaly som sa zlepšovala čoraz viac a viac. Cvičiť treba len toľko, koľko  zvládnete. Netreba si dávať vysoké ciele a potom týždeň svalovica.
Každý pohyb sa počíta a preto chodte pešo vždy keď sa vám naskytne príležitosť. Cvičiť môžete hocikedy a hocijako. Nevadí, že nemáte drahé stroje a oblečenie. Cvičiť sa dá aj bez toho. Ale, keď viete, že sa športu venovať na plno budete zvoľte lepšie a kvalitnejšie športové oblečenie. Ak nebudete vládať behať alebo ísť na bicykel, chodte niekde do lesa hore kopcom a prechádzajte sa. Športujte s dobrou vôľou a s vedomím, že každý šport si máte užívať a vyčistiť hlavu.




8 komentárov:

  1. Som rada, že som dnes bola behať :)! ale tá moja strava by mohla byť určite lepšia!
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bože ja tak beh neznášam, že sa vlastne vôbec nezlepšujem, pretože vždy to na chvíľu vzdám, takže som stále na začiatku :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milujem cvičenie!:) Ale naopak, beh vôbec!:D A chcem to zmeniť, mám úplne naprd kondičku.
    BTW: STávam sa novým čitateľom:)
    monismiths.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som si tiež povedala, že začnem behať, ale nejak to nestíham vďaka škole a počasie mi tiež veľmi nepraje :D
    Michelle

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja zdravo nejem ale začnem sa podla toho riadiť :D

    OdpovedaťOdstrániť